Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου
18-09-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»
Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.” Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με γνώσεις στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.
Απευθύνεται: Σε επενδυτές γεωργούς, υφιστάμενους επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζομένους της αγροδιατροφικής παραγωγής.
Σκοπός:
Θεματικές Ενότητες :
- Η σημερινή πραγματικότητα του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου μεταποίησης.
- Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων.
-Σχεδιασμός- Αδειοδότηση εγκαταστάσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
- Κοστολόγηση παραγωγής –Κατάρτιση εμπορικής πολιτικής
- Marketing τροφίμων
- Οργάνωση πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελατών
- Κατάρτιση προϋπολογισμού και παρακολούθηση του
Διάρκεια σεμιναρίου: κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 5/10 έως τις 21/10 και ώρες 17:00μμ – 21:00 μμ (5 διδακτικές ώρες/ ανά μάθημα)
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου και Αρχιμήδους 1.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Κόστος προγράμματος: 140 ευρώ.
Πληροφορίες και αιτήσεις: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο. Υπεύθυνος : κ. Κυριάκος Λεονταράκης, Τηλ: 2810-302730, 2810-302735 Fax:2810227189. e-mail: leontarakis@katartisi.gr
web:www.katartisi.gr fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes
Εισηγητής: Γιάννης Παπαδημητρίου, Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές: α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, β) στη Διαχείριση Αποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διατελέσει Διευθυντικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων. Έχει εργαστεί στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων πρασίνου μικρού και μεγάλου μεγέθους. Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης εξυγίανσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Επίσης είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τέλος, απασχολείται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα που αφορούν οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων και ασφάλεια τροφίμων.