Την τρίτη θέση στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατέλαβε η ομάδα των Αρτοποιών του Ν. Ηρακλείου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ξεχασμένες συνταγές της Κρήτης που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό.
Οι τέσσερις αρτοποιοί έφτιαξαν διάφορα καλλιτεχνήματα με ζυμάρι, ψωμί με χαρούπι και ταχίνι, ψωμί χωριάτικο με κριθάρι, κουλουράκια λαδιού με κριθάρι, ταχινόπιτα, μπουκίτσες με χαρούπι, κριθάρι και αμύγδαλο, γλυκά τυροπιτάκια και σαρικοπιτάκια, ως πρόταση για ένα ξεχωριστό πρωινό με παραδοσιακές γεύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Στην Ομάδα του Ηρακλείου, που εκπροσώπησε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετείχαν οι αρτοποιοί, Σπύρος Ρυσσάκης, Γιώργος Γκρέκας, Βασίλης Καμαράτος και Ελευθερία Ρουσιάκη.
Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά σειρά διάκριση του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου στο διαγωνισμό αυτό, καθώς πριν από δύο χρόνια η Ομάδα Αρτοποιών του Ν. Ηρακλείου, με άλλη σύνθεση, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, παρουσιάζοντας τα κρητικά αρτοσκευάσματα σε διεθνείς εκδηλώσεις.
Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού διεξήχθη 24-26 Φεβρουαρίου στους χώρους της ΔΕΘ-HELΕXPO, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης ARTOZYMA.