Η Δ/νση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε οδηγό ορθών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου.
Ο οδηγός περιλαμβάνει ορθές πρακτικές στον αγρό (διαδικασία και εργαλεία ελαιοσυλλογής), στο ελαιουργείο (παραλαβή ελαιοκάρπου, άλεση, μάλαξη, διαχωριστήρα και γενικές απαιτήσεις χώρων και μηχανημάτων ελαιουργείου) και στην αποθήκευση.
Συνημμένο: Ο οδηγός ορθών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου.