Πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων στην Κρήτη

Στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων προχωρά η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως εταίρος του έργου που χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με Συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών: 'Βιωματικό Εργαστήριο σε Δασκάλους & Γονείς'

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεών του, διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο για Γονείς και Δασκάλους, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Οργάνωση «Όαση του Παιδιού»

11η Ολομέλεια Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών

Δήμος Ηρακλείου                                                                                                                  

 03/4/2107 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 11η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου,

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00.

στο Δημαρχείο, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου, 1ος όροφος.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών - Συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευσης Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 16/1/2017, συνάντηση για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη Γιώργου, του Προέδρου κ. Garancini Gian Andrea και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών - Απολογισμός Έργου 2016

Από το Ιανουάριος 2016 έως και σήμερα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, έχουν υλοποιηθεί  οι παρακάτω δράσεις: 

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου: Δήλωση για το προσφυγικό

Στην 9η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, στις 22.9.2016, αποφασίστηκε η κοινοποίηση   Δήλωσης για το θέμα των προσφύγων, η οποία ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων, όλων των Παρατάξεων, στις 10.10.2016. Η Δήλωση έχει ως εξής:

Γυναίκες Πρόσφυγες στην Ελλάδα

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου 2016.

9η Ολομέλεια Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστων

Σας προσκαλούμε στην 9η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:30στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου εποπτεύεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από:

  • το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου &
  • το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής και Δράσης) της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης

Συνεργάζεται με πλήθος τοπικών και άλλων φορέων.

Το συμβούλιο συγκροτήθηκε, βάσει του Άρθρου 78 του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», το 2012.

Είναι 9μελές και σε αυτό συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μεταναστών και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Το Συμβούλιο έχει συμβουλευτικό ρόλο για το Δήμο. Μπορεί να καταγράφει ανάγκες, να υποβάλει προτάσεις και να υλοποιεί δράσεις. 

Διαδραστικός Πολύ-οδηγός

banner

Διαδραστικός Πολύ-οδηγός ο οποίος αναπτύχθηκε  στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου: 1.4.β/13:«Ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στους μετανάστες, αναπαραγωγή και ευρεία διανομή δομημένου εντύπου, ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Έργο χρηματοδοτήθηκε κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από  Εθνικούς Πόρους.

Φορείς οι οποίοι υλοποίησαν το Έργο: ΒΕΕ GROUP A.E., PRAKSIS, «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Σύντομη Περιγραφή Οδηγού:

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος σε 9 γλώσσες και παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες στα εξής θέματα:

  • Σύστημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα 
  • Γεωγραφία, Πολιτισμός, Παράδοση
  • Μεταναστευτική πολιτική
  • Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση
  • Υπηρεσίες, Φορείς

Επισήμανση:

Ο οδηγός καταρτίστηκε μέχρι το Μάιο 2015.