ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηράκλειο 27-8-2014
Ξεκινά η Αποκατάσταση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ
Μια νέα σημαντική δομή υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με την Αποκατάσταση και Επαναχρησιμοποίηση του ιδιόκτητου Διώροφου Διατηρητέου Κτίσματος του Δήμου Ηρακλείου, επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7, για να δημιουργηθεί το, «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ ΑμεΑ)», παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Συγγελάκη Δέσποινας και του Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Αλεξάκη Στέλιου .
Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό.
Το έργο έχει κόστος 1.593.637,04 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Γ. Κουράκης:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε στις δηλώσεις του ότι ο Δήμος δημιουργεί νέες Δομές υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού ώστε να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και να διευκολυνθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Μετά την αποκατάσταση του κτιρίου στην οποία προχωρούμε, ,συμπλήρωσε ο Δήμαρχος θα μπορεί να στεγαστεί το Πολυδύναμο Κέντρο θα ανακουφιστούν οικογένειες και τα μέλη τους που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα και θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους .
Το Κέντρο και ο σκοπός λειτουργίας του
Το Πολυδύναμο Κέντρο θα απευθύνεται σε παιδιά με Κινητικές δυσκολίες, Νοητική στέρηση, Διαταραχές λόγου, Διαταραχές συμπεριφοράς ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία και σκοπός της λειτουργίας του κέντρο είναι:
- Η δημιουργική και ασφαλής απασχόληση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες,
- Η κοινωνική ένταξη παιδιών / εφήβων με αναπηρίες
- Ατομική εκπαίδευση παιδιών /εφήβων με αναπηρίες σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή)
- Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
- Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων
- Υποστήριξη της οικογένειας που φροντίζει το παιδί /έφηβο με αναπηρία
- Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής, κ.α.