inner image

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Νένα Βενετσάνου: Εποχές - Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:30 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! 

 

Νένα Βενετσάνου: Εποχές 

Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:30 

στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (βίντεο) 

 

 

Η Νένα Βενετσάνου επιστρέφει στον τόπο όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μουσικός, στις αρχές της δεκαετίας του 1980: στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο!

Η επιστροφή της, παρουσία νέων συνεργατών, δεν αποτελεί μια απλή αναδρομή στη μαγική θητεία της στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, αλλά την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής  εποχής, δείγματα της οποίας  θα  ακούσουμε για πρώτη φορά στη συναυλία με τίτλο “Νένα Βενετσάνου: Εποχές”. Μαζί της ο Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν, μπαντονεόν) ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Σόλις Μπαρκής (κρουστά) και ο Γιώργος Τοσικιάν (κλασική κιθάρα).

 

Προπώληση εισιτηρίων 

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 12 € (γενική είσοδος) ή 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ανήλικοι), από:

  • Το Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", Τετάρτη με Κυριακή, από τις 11:00 - 19:00.
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 με 15:00 και 17:00 με 20:00.
  • Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00.
  • Το viva.gr, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/music/kipotheatro-xatzidakis/nena-venetsanou/

 

Σημειώνεται ότι η έκδοση των εισιτηρίων από τα παραπάνω σημεία γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και η εξόφληση με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΣΚΗ, εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. 

Χαρισματική και γενναιόδωρη ως συνθέτρια, η βραβευμένη Νένα Βενετσάνου κινείται με τους δικούς της χρόνους, παρουσιάζοντας στο κοινό πάντοτε με εξαιρετικό τρόπο την αξιόλογη συνθετική δουλειά της. Εκτός από επιλεγμένες γνωστές συνθέσεις της, όπως τα τραγούδια Τα Νησιά μας, Άγιος Τίτος, Ρωτώ να μάθω την Αλήθεια, Λίληθ, Πόλεις του Νότου, Μαγισσάκι κ.ά., η Νένα Βενετσάνου θα αποδώσει φόρο τιμής στα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι και Νίκου Μαμαγκάκη, συνθετών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωσή της ως μία εκ των κορυφαίων ερμηνευτριών του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Οι «Εποχές»  στηρίζονται στην ποίηση ποιητών, όπως ο Γιώργος Σαραντάρης στη γαλλική γλώσσα, ο Δημήτρης Αντωνίου -σημαντικότατος ποιητής της δεκαετίας του 1930, τον οποίο θαύμαζε ο Γιώργος Σεφέρης, ο Αρθούρου Ρεμπώ σε ελληνική μετάφραση από τον Στρατή Πασχάλη. Επιπλέον, στο μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μια επιλογή ποιημάτων γερμανόφωνων ποιητριών από τον κύκλο τραγουδιών της Νένας Βενετσάνου, «Σκληρές Βιολέτες», ποιήματα που μελοποιούνται για πρώτη φορά στα ελληνικά σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου (με κορυφαίο ανάμεσα στα ποιήματα της συλλογής, ένα ποίημα της Χανιώτισσας Βικτωρίας Θεοδώρου, το οποίο, επίσης, μελοποιείται για πρώτη φορά).

Αδιαφιλονίκητα μοναδική και ιδιότυπη στη μουσική της φυσιογνωμία, η Νένα Βενετσάνου τριάντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο της Κρήτης, βρίσκεται στην κορυφή του έντεχνου τραγουδιού, ανάμεσα στους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρα μας.

 

Αναφορές στη Νένα Βενετσάνου:

«Η Νένα Βενετσάνου είναι μία φωνή που ισορροπεί με ευφυΐα ανάμεσα στο κλασικό και το λαϊκό τραγούδι, χωρίς να χάνει ποτέ τον αισθησιασμό της. Μια πλήρης φωνή.»

Μάνος Χατζιδάκις 

 

«Έχει βαθιά αφοσίωση στη Μουσική, μεγάλο ταλέντο και με θρησκευτική, θα έλεγα, σοβαρότητα αντιμετωπίζει το λειτούργημά της. Οι ερμηνείες της φτάνουν στην καρδιά της μουσικής.»

Μίκης Θεοδωράκης 

 

«Απ’ όλες τις τραγουδίστριες που έχουν φωνητική ιδιοσυγκρασία, η Νένα Βενετσάνου έχει την ωραιότερη φωνή. Πάρα πολύ σπουδαία φωνή, συνεργάτης και φίλη μου.»

Νίκος Μαμαγκάκης 

 

 

 

 

Πρόγραμμα

ΜΕΡΟΣ Ι

Οδύσσεια

Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης • Ποίηση: Νίκος Καζαντζάκης

Τα Νησιά μας

Moυσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Στέλλα Χρυσουλάκη

Ο τόπος μας είναι κλειστός

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος • Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης

Άρνηση

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης • Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης

Τώρα νυφούλα μου χρυσή (Από τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico Garcia Lorca)

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις • Ποίηση: Νίκος Γκάτσος

L’ Amour est rentré dans mes veines

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Γιώργος Σαραντάρης • Μετάφραση στα γαλλικά: Τάσος Γαλάτης

 

Άγιος Τίτος

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Στέλλα Χρυσουλάκη

Μαγισσάκι

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

 

Τα όσα η μοίρα μού ‘γραφε

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

Ελληνίδες Οροσειρές

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Μπέττη Κομνηνού

 

Λιλήθ

Μουσική/Ποίηση: Νένα Βενετσάνου

Ρωτώ να μάθω την Αλήθεια

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Μπέττη Κομνηνού

 

ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Η Αλητεία μου

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Αρθούρος Ρεμπώ • Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

 

Εποχές

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Αρθούρος Ρεμπώ • Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

Οι μποτίλιες μου στο πέλαγος

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Δημήτρης Αντωνίου

 

Βιολέτα Σκληρή

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Νέλλυ Ζακς • Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

 

Αυτό το βράδυ Μπετίνα

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Σάρα Κίρς • Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

 

Το τέλος του Άγραφου

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Ιλζε ‘Αϊχιγκερ • Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

 

Ποίημά μου

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Ρόζε Αουσλέντερ • Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

 

Χαρά σε μένα

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Βικτωρία Θεοδώρου

 

Καφέ Γκρέκο

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Μπέττη Κομνηνού

 

Ορχηστρικό

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

Είμαι Αητός χωρίς φτερά

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

Πόλεις του Νότου

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Μπέττη Κομνηνού

 

Πόλεις του Καλοκαιριού

Μουσική: Νένα Βενετσάνου • Ποίηση: Μπέττη Κομνηνού

 

 

Σύντομα βιογραφικά καλλιτεχνών 

 

 

Νένα Βενετσάνου

 

Νένα Βενετσάνου | τραγουδίστρια, συνθέτρια 

Η Νένα Βενετσάνου είναι τραγουδίστρια και λαϊκή συνθέτρια.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1955, μελέτησε πιάνο με τη Χάρη Κλαδάκη και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Σύρου. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην Besançon  και Τραγούδι στο Παρίσι με την Ίρμα  Κολάση.

Εμφανίζεται στην δισκογραφία το 1980 με δικά της τραγούδια, τα οποία γίνονται σημείο αναφοράς του Γυναικείου Κινήματος. Το 1981 καθιερώνεται και ως κορυφαία φωνή του Έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού,  συνεργαζόμενη με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Μίκης  Θεοδωράκης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Νότης Μαυρουδής κ.ά., ερμηνεύοντας όλο το φάσμα του έντεχνου τραγουδιού με επιρροές από το παραδοσιακό τραγούδι και το κλασικό τραγούδι. Ανήκει στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή των τραγουδοποιών, της Β. μεταπολεμικής γενιάς.

Στις συναυλίες της στην Ελλάδα, σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και σε ραδιοτηλεοπτικές  ηχογραφήσεις, η Νένα Βενετσάνου προβάλλει αποκλειστικά το ελληνικό τραγούδι παρουσιάζοντας το καλλιτεχνικό ιδίωμα της ελληνικής μουσικής με δεξιοτεχνία και αισθαντικότητα. Με το συγκρότημά της έχει τραγουδήσει σε σημαντικές αίθουσες, όπως οι ακόλουθες: Τάουν Χωλ Ζυρίχης, Chatelet στο Παρίσι, Palais des Beaux Arts Bruxelles, Nova Opera Μόσχας, και σε πολλές άλλες αίθουσες όπως: Salle Playel, Theatre des Champs Elysses, Klein Comedie, Wradembourgen Zall στην Ουτρέχτη, Opera de Toulon, Paradiso, Όπερα του Άμστερνταμ, Όπερα του Πεκίνου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Στάδιο Wembley του Λονδίνου, Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, της Αρχαίας Ολυμπίας, Aρχαίο Θέατρο της Εφέσσου, Μικρό Θέατρο Επιδαύρου κ.ά. Συγχρόνως, η Νένα Βενετσάνου προβάλει και τον Γυναικείο Λόγο, υποστηρίζοντας τη γυναικεία καλλιτεχνική  δημιουργία σε πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες (σε Ασία, Ευρώπη-Βαλκάνια, Αμερική, Αφρική). Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Γιώργου Σαραντάρη εδώ και 18 χρόνια, προβάλλοντας το έργο του και διοργανώνοντας ημερίδες, εκδόσεις και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, έχει μελοποιήσει Ελληνίδες ποιήτριες, Γάλλους και Ιταλούς ποιητές και δίνει διαλέξεις και σεμινάρια για  το Έντεχνο  Ελληνικό τραγούδι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει βραβευτεί με το Βραβείο της Ακαδημίας του Δίσκου Charles Cross. Τιμήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης για την προσφορά της στην Ειρήνη και στον Πολιτισμό, και είναι από το 2011 Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο 2020 τιμήθηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης με το βραβείο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΕΣ» 2019-20.

 

 

Δήμος Βουγιούκας | ακορντεόν, μπαντονεόν 

Ο Δήμος Βουγιούκας γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στo ακορντεόν, σε ηλικία 11 χρόνων στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας του Βόλου, από όπου και αποφοίτησε ως πτυχιούχος με άριστα παμψηφεί τον Ιούνιο του 2002.

 

Ασχολείται με την βαλκανική, αλλά και με τη μουσική του tango. Το 2016 δημιούργησε μια από τη σημαντικότερες ορχηστές tango στην Ελλάδα, το “Athens Tango ensemble”, μουσικό σύνολο του οποίου το καινούργιο album έχει κυκλοφορήσει. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες  των Βαλκανίων, όπως oι Ionica Minune, Petar Ralchev, Nedyalko Nedyalkov, Roby Lakatos, Tcha Limberger , κ.ά. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Αντρέας Κατσιγιάννης, ο Κυριάκος Γκουβέντας κ.ά. Συμμετέχει στην ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται και με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, στην Γερμανία, στη Νέα Υόρκη, στην Πορτογαλία, στη Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία κ.ά. Συνεργάζεται με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «Άττικα», παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.ά.

Έχει διδάξει το βαλκανικό και λαϊκό ιδίωμα στο ακορντεόν στο πλαίσιο σεμιναρίων του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, καθώς και σε σεμινάρια AKDT στο Βέλγιο, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το 2018 συμμετείχε σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ακορντεόν στην Γερμανία, το «AKKORDEONALE».

 

 

Πάνος Δημητρακόπουλος | κανονάκι 

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος γεννήθηκε το 1973 στο Αίγιο. Ξεκίνησε να ασχολείται με το κανονάκι σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών και είναι αυτοδίδακτος. Πραγματοποίησε τις πρώτες του εμφανίσεις το 1995 με τον Χρόνη Αηδονίδη, τη Δόμνα Σαμίου και το Νίκο Ξυδάκη.

Τα τελευταία 20 χρόνια είναι σταθερός συνεργάτης της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παντελή Θαλασσινού. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Καραΐνδρου, η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Νίκος Σαραγούδας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Χρίστος Τσιαμούλης, ο Ηaig Yazdjian, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νενα Βενετσανου, η Έλλη Πασπαλά  κ.ά. σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε δισκογραφία, καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Συνεργάστηκε δισκογραφικά με τη Loreena McKennitt και συμμετείχε στη διεθνή περιοδεία της το 2006. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του συγκροτήματος "ΤΑΚΙΜ" και του "Κουαρτέτου των Αισθήσεων και Παραισθήσεων" (Qua'SH) και είναι μέλος της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών και του Δήμου Ασπροπύργου ("ΘΡΙΑ").

Έχει εργαστεί ως καθηγητής μουσικής στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών, όπως επίσης και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος  Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

 

Σόλις Μπαρκής | κρουστά   

Ο Σόλις Μπαρκής γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Δημοσιεύονται εργασίες του σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου. Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το αυστραλέζικο didjeridoo. Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και στις ηχητικές εικόνες.

Ειδικεύεται στα frame drums (bendir και παντός είδους ντέφια). Είναι ήταν μέλος σε συγκροτήματα, όπως: Μαγικό Χαλί, Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Έχει συνεργαστεί με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο,  Νίκο Ξυδάκη, Tάκη Φαραζή, Μίμη Πλέσσα, Άλκη Καλούμενο, Νότη Μαυρουδή, καθώς και την Nana Simopoulos, τον Λευτέρη Γρηγορίου και τελευταία με την αρπίστρια και συνθέτρια Clio K.

Έχει κυκλοφορήσει μία συνεργασία του με την Lamia Bedioui, μία συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR. Συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το Θέατρο της Άνοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ και η ομάδα της Νατάσσας Ζούκα. Συμμετέχει σε παραστάσεις παραμυθιών, θεάτρου και αφήγησης. Έχει συνεργαστεί με τους: Μελίνα Καρακώστα, Αγνή Στρουμπούλη, Μάνια Μαράτου, Μαρία Σάββα, Γιώργο Ευγενικό και Σμαράγδα Αποστολάτου. Κατά διαστήματα παρουσιάζει μια προσωπική δουλειά σε μορφή παράστασης με τον τίτλο «Κρουστή Παραμυθία». Διδάσκει κρουστά (frame drums) και συνδυάζει την διδασκαλία με παρουσίαση της τέχνης του konnakol (απαγγελία ρυθμικών συλλαβών).

 

 

Γιώργος Τοσικιάν | κλασική κιθάρα 

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 2004, παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια διεθνώς καταξιωμένων κιθαριστών και διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, καθώς και στον διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ ''International Renaissance Music Festival'' στην Αρμενία, όπου του απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο.

Από το 2005, δίνει ρεσιτάλ και παίρνει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ από το 2011, συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το 2010, κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers'', με έργα καταξιωμένων αλλά και νέων Ελλήνων συνθετών για κιθάρα, παρουσιάζοντας πολλά από αυτά σε πρώτες ηχογραφήσεις. Τρία χρόνια αργότερα, παρουσιάζει τη δεύτερή του ηχογράφηση, με τίτλο ''Mosaic'', αποτελούμενο από συνθέσεις επηρεασμένες από τις μουσικές παραδόσεις των χωρών της Εγγύς Ανατολής και των Βαλκανίων. Το 2015, κυκλοφορεί το CD με τίτλο ''Aurora'', στο οποίο ο Γιώργος Τοσικιάν ερμηνεύει συνθέσεις για κιθάρα, αλλά και την Σουίτα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων του Γιώργου Βαρσαμάκη. To 2018 μαζί με τον Νότη Μαυρουδή εκδίδουν το «Cafe Latino» (βιβλίο+CD), στο οποίο κυριαρχεί η ηχητική φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας, μέσα από συνθέσεις ανώνυμων δημιουργών, διασκευασμένες για δυο κιθάρες.

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. www.tossikian.com

 

 

 

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member 

 

 

 

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

 

 

Βίντεο μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=auDc0jjcL88

 

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE