05-12-2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάριο «Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μπισκότου με ζαχαρόπαστα»
Έναρξη: 08/12/2022
Ένα νέο βιωματικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν να μάθουν την τέχνη της ζαχαρόπαστας για να ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα και να στολίσουν γιορτινά τους χώρους τους με μοναδικές δημιουργίες.
Ενότητες:
1η ημέρα
Εισαγωγή
Τι είναι τα μπισκότα
Τι είναι η ζαχαρόπαστα
Τι είναι το αυγό γλάσο
Συνταγή και διαδικασία παρασκευής Μπισκότων
Συνταγή και διαδικασία παρασκευής Ζαχαρόπαστας
2η ημέρα
Διαδικασία άνοιγμα Ζαχαρόπαστας
Διαδικασία παρασκευής αυγόγλασου
Κόλλημα και γαρνίρισμα μπισκοτόσπιτου
Διαδικασία γαρνιρίσματος μπισκότων
Διάρκεια: 10 διδακτικές ώρες, Πέμπτη και Παρασκευή 08/12 έως 09/12 και ώρα 17.00μμ-21.15μμ
Χώρος διεξαγωγής: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους, Νέα Αλικαρνασσός
Κόστος: 90 ευρώ/συμμετοχή
Εισηγητής:
Ο Γιάννης Καλαθάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με 25ετή εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας. Έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια και συνεχίζει να επιμορφώνεται για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και να μαθαίνει για τις νέες τάσεις της αρτοζαχαροπλαστικής από διάσημους Pastry Chef όπως KARIM BURGI, FRANK HASNOOT, CARLES MAMBEL, AMAURY CUICHON, ΜΟF OLIVIER MAGNIE και συνεργάζεται με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και Τοπικές Επιχειρήσεις. Είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και παίρνει μέρος σε παρουσιάσεις των Forum αντιπροσωπεύοντας την λέσχη. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Πληροφορίες: Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ: 2810-302736 & 302730, info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr